Ny stor central högstadieskola

Ny samlad högstadieskola

Nu har planerna på en ny samlad högstadieskola presenterats. Förslaget är att man lägger ned högstadieskolan i Ätradal och bussar alla dessa barn in till centralorten samt att man lägger ner Stenbocksskolan och bygger en ny samlad högstadieskola på grusplanen vid Tingsholm för minst 1000 personer.

De partier som står bakom detta förslag – en ny sammanslagen högstadieskola vid Tingsholmsgymnasiet – är den politiska majoriteten (S+C+L) samt konstellationen (M+kD).

Vi i Nya Ulricehamn tror inte på en stor sammanslagen högstadieskola. De fördelar som finns idag med Stenbocksskolan och Ätradalsskolan är elevnära relationer, synlighet och engagerad personal. Något som riskerar att försvinna vid en stor sammanslagen högstadieskola. Resultaten vid Nyköpings högstadium, som är en stor högstadieskola, har uteblivit och t.o.m. med försämrats sedan starten.

Att placera den nya högstadieskolan uppe vid Tingsholmsgymnasiet gör inte saken bättre. Antalet fordon kommer att öka markant, trafiksituationen blir allt annat än gynnsam. Miljöpåverkan blir stor.

Tidigare har Stenbock haft problem med att elever från gymnasiet kommer ner. Den risken blir påtaglig när de nu blir grannar. En annan stor framtida risk är att eleverna väljer bort Tingsholmsgymnasiet eftersom många av dem kan ha gått i området hela sitt liv. Först Totus, sen Ulrikaskolan, därefter högstadiet och slutligen gymnasiet. Kanske lockar Borås istället. Vad kommer inte det att kosta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Please Wait