Sent uppvaknande i trähus-frågan av NU

Visst blev vi liberaler glada när vi läste lördagens insändare i UT där Nya Ulricehamn önskade sig ökad trähusbebyggelse i Ulricehamn. Synd bara att ni inte tänkte om för några veckor sedan när kommunfullmäktige behandlade Liberalernas och Socialdemokraternas motion om en ny strategi för klimatsmart byggande! Då gick ni ju på ”betongpartiernas” linje och röstade ned vår motion. Likaså röstade ni nej till vårt förslag att förmå Stubo att öka sitt klimatsmarta byggande när vi behandlade handlingsplanen för miljöarbetet vid senaste KF-mötet!

Vi liberaler har ju försökt driva på i kommunen för mera klimatsmart byggande i många år. Vi var till exempel först ut med att föreslå att bygga Bronäsområdet som en ny modern trästad. Tvärnej där också från förvaltning och den politiska majoriteten.

Vi har återkommande pekat på de goda exempel som exempelvis Skövde, Växjö, Skellefteå och Fristad visat på där man byggt hela nya stadsdelar med flerfamiljshus i trä. Ingen respons i Ulricehamn!

Men bättre sent än aldrig! Vi välkomnar givetvis Nya Ulricehamn in i vår klimatsmarta gemenskap! Sedan blir det ju intressant att se hur länge Moderater och Centerpartister framhärdar i sitt betongkramande…

Roland Eriksson (L)

Birgit Andersson (L)

Iréen Wolter (L)

Gulli Håkansson (L)

Sten Selin (L)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Please Wait