NU värnar också om landsbygden

Svar på Torbjörn Sjögrens insändare i UT den 18 februari.

Först vill jag passa på att tacka dig för en mycket bra insändare! Du har i stort sett rätt i allt du skriver och jag delar din uppfattning att mer resurser borde läggas på landsbygden!!

Du skriver i din insändare att det känns ”som om Centerpartiet är det enda parti som står upp för oss som vill att hela kommunen ska leva”. I det avseendet delar jag inte din uppfattning! Samtidigt får det oss i Nya Ulricehamn att inse att vi behöver bli än tydligare i vår kommunikation med vad vi gör och vad vi vill!

Vi i Nya Ulricehamn har både i budget, i motions- och mötesform haft satsningar på landsbygden. Det har bl.a. handlat om projektering/markarbeten för bostadsområden på landsbygden, landsbygdsutvecklare, tillbyggnad av 2 avdelningar på Hästhovens förskola i Hössna, renovering/upprustning av skolornas inom- och utomhusmiljöer, fixartjänst för seniorer, nybyggnation av äldreboendet Ekero, utökat aktivitetsstöd, fria bussresor för seniorer samt resursförstärkningar inom vård och skola. Vidare kan tilläggas att i de budgetar som presenterades i talarstolen i höstas på kommunfullmäktige vill jag hävda att Nya Ulricehamns budget var den mest landsbygdsvänliga!

Det jag kan lova dig Torbjörn och alla andra läsare för den delen också, är att Nya Ulricehamn kommer att fortsätta att arbeta för att utveckla hela kommunen och försöka bibehålla en levande landsbygd i så stor utsträckning som möjligt!

Mikael Levander
Nya Ulricehamn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait