TV-tittande i efterhand

Motion om möjlighet till TV-tittande dagen efter

På äldreboenden i kommunen börjar de äldre att göras i ordning relativt tidigt på kvällen och många går och lägger sig runt klockan 20.00 eller strax därefter. Det gör att de äldre inte får/har möjlighet att ta del av många intressanta TV-program som sänds under bästa sändningstid. Därför har önskemål framkommit om att det vore önskvärt att införskaffa någon form av playkanaler till äldreboendena, i form av till exempel AppleTV. Med hjälp av den finns möjlighet att välja vad och när de vill se på TV. Det skulle innebära att de äldre kan se sina favoritprogram dagen efter via de playkanaler som ingår i utbudet.

Därför föreslår Nya Ulricehamn:

Att förvaltningen ska utreda vad det skulle kosta att införskaffa t.ex. en AppleTV till samtliga gemensamhetsutrymmen på kommunens alla äldreboenden där TV finns att tillgå, samt att undersöka möjligheten om den investeringen skulle rymmas inom befintlig budget för välfärd.

Ulricehamn 2017-09-27

Mikael Levander

Nya Ulricehamn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait