Friskvårdsbidrag bör införas

Motion om friskvårdsbidrag till kommunanställda

Ulricehamns kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare som bör erbjuda sina anställda intressanta personalförmåner och förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Vi ser att grannkommuner satsar aktivt på bland annat friskvårdsbidrag och inser att det är viktigt för att medarbetare ska trivas, men också som ett medel att vara attraktiv vid nyrekryteringar. En satsning på friskvård kan givetvis också ha en positiv effekt på antalet sjukskrivningar och allmänt välbefinnande.

Därför föreslår Nya Ulricehamn:

Att Ulricehamns kommun utreder möjligheten att ge sina anställda bidrag till friskvård för att främja en god hälsa hos sina anställda och vara en attraktiv arbetsgivare.

Ulricehamn 2015-03-25

Mikael Levander

Nya Ulricehamn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait