Motion om att ansöka om medel från Klimatklivet

Klimatklivet är ett investeringsstöd som gör det möjligt att satsa på fossilfri framtidsteknik och grön omställning. Det kan sökas av företag, kommuner, regioner och organisationer i hela Sverige. Nya Ulricehamn anser att Ulricehamns kommun ska ansöka om Klimatklivets utlysningar under hösten för publik laddinfrastruktur.

Den främsta appen för att hitta laddstationer är enligt många ChargeFinder. Om man går in på appen och söker på snabbladdare (en laddare som har en effekt på minst 50 kW) i Ulricehamns kommun, så finns det inte en enda sådan laddare utanför centralorten. Resultatet blir det samma, även om man går ner till 22 kW. Om vi ska klara omställningen till en fossilfri fordonspark i Ulricehamns kommun behöver det finnas snabbladdare även utanför centralorten.

Därför föreslår Nya Ulricehamn:
Att Ulricehamns kommun ansöker om medel från Klimatklivet för publik laddinfrastruktur under hösten 2024 för att tillskapa snabbladdare på landsbygden.

Att laddstationerna uppförs på ett antal orter utanför centralorten med en god geografisk spridning i kommunen.

Att Ulricehamns kommun undersöker möjligheten att genomföra det genom att samarbeta med ett kommersiellt bolag, alternativt att kommunen själv genomför det.

Ulricehamn 2024-05-22

Mikael Levander
Nya Ulricehamn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait