Nya Ulricehamn: Vad säger Liberalerna om betong på Marknadsplatsen?

Replik till Liberalernas insändare torsdagen den 23 juni.

I Nya Ulricehamn tackar vi för Liberalernas välkomnande till, som de uttrycker, den klimatsmarta gemenskapen! Vi har inte som Liberalerna menar ett sent uppvaknande i frågan, den har hos oss varit aktuell länge, men som politiker behöver vi helt klart bli tuffare och våga ställa krav. Vi krokar gärna arm i frågan kommande mandatperiod med likasinnade partier!

Några frågor ställdes till oss i Liberalernas insändare, som var en reaktion på det vi tidigare skrivit om att göra bostadsområdet Bergsäter till en stadsdel i trä. Den handlingsplan för miljöarbetet i kommunen som antogs av kommunstyrelsen den 5 maj menar vi är skriven på ett sådant sätt att den rymmer det som vi vill gällande klimatsmart byggande. Om det mot förmodan skulle visa sig att den behöver kompletteras måste det naturligtvis göras.

Att göra just Bergsäter till ett bostadsområde i trä är speciellt lämpligt. Kommunen äger en stor del av marken och kan enklare styra nybyggnationen. Den andra delen av området ägs av företaget Derome som meddelat att alla deras villor kommer byggas i trä. På andra sidan vägen mot Köttkulla, är nästa område under planering med skola och villor. Vi tänker att det även här är självklart med träbyggnation (liksom i kommande skolor och äldreboenden). Förhoppningen är att området kan skapa ringar på vattnet och visa på möjligheten att bygga i trä inför kommande bostadsområden.

Till sist är vi i år tur nyfikna på hur Liberalerna ställer sig till att Marknadsplatsen bebyggs med högre hus i betong? Vi var enda parti i kommunstyrelsen som sa nej.

Mats Bogren (NU)

Mimmi Tankred (NU)

Åke Wallgren (NU)

Bella Cotter (NU)

Anna-Karin Sellberg (NU)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait