Nya Ulricehamn: Vi vill ha mer strand och ett hopptorn till Sturebadet

Nya Ulricehamn vill utveckla området runt Sturebadet. Större sandstrand och en bättre beachvolleyplan är några av förslagen från partiet.

Området kring Sturebadet i centrala Ulricehamn har vuxit och blivit en alltmer populär plats att samlas, bada och umgås på. I närheten finns den välbesökta Ulricaparken med lekmöjligheter, grillplats och utegym. Vidare finns Kallbadhuset, Bryggan, parkeringar, husbilsplatser, strandpromenaden med brygga och sittplatser. Nya Ulricehamn (NU) vill öka attraktiviteten och tillgängligheten ytterligare och låta Sturebadet bli en plats för alla. På kommunens hemsida beskrivs Sturebadet ha en liten sandstrand. Strandremsan mellan de två bryggorna är belamrad med sprängsten och direkt olämplig för bad. Nya Ulricehamn vill att badmöjligheterna ska utökas med en större sandstrand och en lång tillgänglighetsanpassad brygga med hopptorn längst ut. NU vill skapa en ökad möjlighet till roliga, säkra och attraktiva bad för alla.

NU vill också göra om dagens beachfotbollsplan till en beachvolleyplan. På kommunens hemsida beskrivs det som både och, men så är inte fallet. Enligt de synpunkter vi har fått till oss, används inte planen speciellt ofta, då den inte sköts tillräckligt väl och för att sanden är för grov. Intresset för beachvolley är stort och skulle bli ännu större med bättre förutsättningar. De platser som finns idag för beachvolleyboll finns på privata anläggningar med begränsad tillgänglighet.

Sturebadet är den mest centrala badplatsen och den behöver utvecklas. NU:s tänkta förändringar är en naturlig utveckling av området, där många vistas, i synnerhet sommartid. I Nya Ulricehamns valmagasin finns mer information om hur vi tänker kring övriga fritidsfrågor.

Peter Edström (NU)
Annie Faundes (NU)
Johan Helmrot (NU)
Dario Mihajlovic (NU)
Keijo Tuomisto (NU)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait