Svalt intresse för politik

Svar på Stig Svenssons insändare (UT 13/9):

Nya Ulricehamn delar inte din uppfattning att partiernas listor speglar intresset för landsbygden.

En liten titt i backspegeln: Under våren och försommaren arbetade Nya Ulricehamn febrilt för att få fler att engagera sig politiskt, men det var näst intill omöjligt.

Vi bjöd in till öppet möte, vi ringde runt till olika föreningar, organisationer och samhällsgrupper i kommunen, vi var runt i varenda samhälle och satte upp information om att vi sökte medborgare som kunde tänka sig att arbeta politiskt och vi berättade även i UT om svårigheten med att hitta kandidater.

Facit blev följande: Vi lyckades inte få en enda ny person från landsbygden att engagera sig. Hur kommer det sig? Känner sig medborgarna på landsbygden svikna av tidigare politiker? Är de redan involverade så mycket i föreningslivet att de helt enkelt inte orkar engagera sig mer? Eller vågar inte landsbygdsborna tänka nytt?

Vi i Nya Ulricehamn anser att det är viktigt att värna, bevara och satsa på landsbygden, då de flesta invånare i kommunen bor på där. Detta trots att de flesta av våra kandidater bor i centralorten.

Alla satsningar får inte ske enbart i centralorten. I vårt handlingsprogram har vi flera punkter som handlar om landsbygden och de ska vi försöka driva under de kommande fyra åren.

Nya Ulricehamn har ett stort politiskt intresse för landsbygden och önskar att intresset för att engagera sig politiskt vore lika stort från landsbygdsborna.

Mikael Levander

Nya Ulricehamn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait