Kärnverksamheterna i fokus hos NU

Svar på Mattias Josefssons insändare (UT 11/12).

Nya Ulricehamn fokuserar på stora frågor som skola, vård, miljö och omsorg. Det kan väl inte vara något som gått dig förbi Mattias Josefsson. Det går inte att fortsätta att blunda för hur det ser ut inom dessa verksamheter och välja att inte göra något. Därför valde vi i Nya Ulricehamn att prioritera dessa områden i budgeten, för att på så sätt kunna säkra upp kvalitén i verksamheterna.

Inom skolan är det mer än var fjärde elev som inte når målen i alla ämnen. Var femte elev är inte behörig att söka vidare till gymnasiet. Vad kommer inte detta att kosta i framtiden?

Inom välfärden får de äldre inte det stöd de har rätt till, de tvingas vänta långa stunder på hjälp och det saknas platser för trygghetsboenden. Dessutom är kärnverksamheterna underbemannade med personal. En skattehöjning skulle ge ett välbehövligt tillskott till dessa verksamheter och betydligt fler skulle kunna få bättre förutsättningar.

I vår budget föreslog vi också att alla medborgare i kommunen skulle få möjlighet att åka gratis buss under lågtrafik. En enda tur- och returresa skulle motsvara den skattehöjning som kommuninvånaren genom vår budget skulle fått. Det skulle bland annat gynna de sjuka, de arbetslösa och pensionärerna. Dessutom skulle det leda till en bättre miljö, minskad trafik på vägarna och skapa möjlighet för fler att delta i samhällslivet.

Vi i Nya Ulricehamn ser fram emot en inbjudan från minoritetsstyret för att tillsammans kunna arbeta vidare och diskutera de större frågorna på agendan.

Mikael Levander

Nya Ulricehamn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait