Ja till ny högstadieskola i centralorten

Kommentar till Wiktor Öberg (M) angående två lika stora högstadieskolor i Ulricehamn.

Det är positivt att Moderaterna med flera närmar sig Sverigedemokraterna i denna fråga. Att SD är emot en storskola är ju ingen nyhet. Att förvaltningen får i uppdrag att utreda möjligheten att bygga en mellanstor högstadieskola med plats för cirka 550 elever någonstans i centralorten ställer Sverigedemokraterna sig bakom.

Detta dryftade jag redan 2019-11-28 med Mikael Levander (Nya Ulricehamn). Citerar ett av mina svar ”Ja två skolor, men förvaltningen kan ju alltid få i uppdrag att titta på en tredje 7-9 skola”.

Vi har stora utmaningar när det gäller skolan. Vi har problem med ”stökiga” elever som stör andra elever på olika sätt. Där har Sverigedemokraterna ett förslag som kan lösa problematiken, vilket vi hade med i vårt budgetförslag, nämligen en resursskola. Resursskolan skall ligga placerad en bra bit från den ordinarie skolan, så att eleven inte kan gå dit på en rast. I resursskolan skall vi placera elever som av olika orsaker inte klarar av att sköta en ordinarie skolgång.

Vi vet att detta kommer att kosta pengar och vara enormt resurskrävande, men Sverigedemokraterna är beredda att göra detta för att bland annat kunna ge dessa elever helt andra förutsättningar och som bonus får eleverna i den ordinarie klassen studiero.

För att finansiera detta kan vi ge förvaltningen i uppdrag att titta på vilka icke lagstadgade verksamheter vi kan avveckla och vad bieffekten blir om vi avvecklar dessa. Sverigedemokraternas uppfattning är att vi först och främst ska bedriva de lagstadgade verksamheterna och se till så att den verksamheten fungerar som den ska.

När det gäller renovering av Ätradalsskolan och Stenbocksskolan, går det att göra under sommarlovet. Det är gjort i Göteborg och så går även att göra i Ulricehamn, men det väljer jag att inte gå in på djupare just nu.

Sverigedemokraterna är också beredda att anställa fler yrkesgrupper inom våra stora sektorer – välfärd och skola. Det kan handla om vårdbiträden för att avlasta för våra undersköterskor eller fler lärarassistenter för att minska den administrativa bördan för våra lärare. Men med språktest i svenska språket. Vi ska ha som krav att man kan tala och skriva begriplig svenska, så att det inte blir något integrationsprojekt.

Det är viktigt att kompetensen används på rätt sätt. Lärare ska vara lärare och förmedla kunskap, vårdpersonalen ska vårda och ta hand om sjuka och äldre.

NICLAS SUNDING

ordförande/gruppledare Sverigedemokraterna Ulricehamn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait